Με την ίδια βάση φτιάχνω στα γρήγορα διαφορετικά κάθε φορά κούκις, ανάλογα τα υλικά που έχω στο ντουλάπι. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της λευκής σοκολάτας που είχα ανοίξει για κάποιο άλλο γλυκό να πιάσει θέση, τα τελευταία κράνμπερις και οι ηλιόσποροι στα μισοτελειωμένα σακουλάκια. Πολύ νόστιμα βγήκαν και αυτή τη φορά τα κούκις μου. Ανάρπαστα έγιναν!
Υλικά για 36-40 κομμάτια:
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 100γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζανιού ηλιόσποροι
- 1/2 φλιτζανιού κράνμπερις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ανακατεύετε στο μίγμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα κράνμπερις και τους ηλιόσπορους.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα των cookies στα δύο ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.