Aφράτα μέσα και τραγανά απ’ έξω έχουν ελαφρώς πικάντικη γεύση και μοσχοβολάνε βούτυρο. Αυτά τα μπισκοτένια μπαστουνάκια είναι το τέλειο συνοδευτικό του κρασιού, της μπίρας και του κοκτέιλ και θα γίνουν τα αγαπημένα σου.
Υλικά για 80-90 κομμάτια
- 500γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή πικάντικη
- 250γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο εκτός ψυγείου
- 2 κρόκους αβγών
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι ανθότυρο ξηρό ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Για την επικάλυψη
- 2 ασπράδια αβγών
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή πικάντικη
- 2 φλιτζάνια ανθότυρο ξηρό ή κεφαλοτύρι τριμμένο
- σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και την πάπρικα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με το φτερό να αφρατέψει. Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών και αφού ενσωματωθούν ξεκινάτε να ρίχνετε σταδιακά το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να πάρετε ένα ενιαίο μίγμα.
- Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί στο μίγμα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε με αυτήν μπαστουνάκια μήκους 5εκ.
- Μέσα σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με λίγο νερό και σε ένα δεύτερο πιάτο ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με την πάπρικα και το σουσάμι. Στη συνέχεια βουτάτε τα μπαστουνάκια της ζύμης πρώτα στο ασπράδι και μετά τα κυλάτε πάνω στο μείγμα με το τυρί για να κολλήσει.
- Αραδιάζετε τα μπαστουνάκια στο ταψάκι και τα ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο φύλαξης.