Για πίτα την ξεκίνησα αυτή την ζαμπονοτυρόπιτα, αλλά μου βγήκε ολίγον κάμπριο ελλείψει δεύτερου φύλλου σφολιάτας. Την είπα κι εγώ τάρτα με γέμιση μπουγάτσα και το θέμα έληξε εκεί, αφού το αποτέλεσμα είναι που μετράει τελικά, εξαιρετικό έχω να πω. Ωστόσο εσείς μπορείτε να σκεπάσετε τη γέμιση με δεύτερο φύλλο και να έχετε μια σωστή ζαμπονοτυρόπιτα.
Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ. περίπου
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 375mlγάλα φρέσκο
- ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 2 αβγά
- 300γρ. ανθότυρο ή φέτα πατημένη με πιρούνι
- 100γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- 150γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε καρεδάκια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση της μπουγάτσας: Βάζετε το περισσότερο γάλα να ζεσταίνεται σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το σιμιγδάλι στο υπόλοιπο γάλα. Το ρίχνετε κι αυτό στο κατσαρόλι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τραβάτε την κρέμα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τα τυριά αφού κρατήσετε λίγη κεφαλογραβιέρα στην άκρη, το ζαμπόν και αλατοπιπερώνετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε ελαφρά ένα μακρόστενο ταψάκι. Στρώνετε μέσα το φύλλο της σφολιάτας αφήνοντάς το να εξέχει γύρω από το ταψάκι. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση που ετοιμάσατε και αν εξέχει πάρα πολύ η ζύμη τριγύρω την κόβετε με μαχαίρι.
- Πασπαλίζετε την τάρτα με την κεφαλογραβιέρα που κρατήσατε και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Σε 40 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμη.