Ζουμερός, γλυκόξινος και δροσιστικός σαν λεμονάδα, ένα υπέροχο επιδόρπιο ειδικά αν τον συνοδεύσετε με λίγο σορμπέ ή παγωτό λεμόνι.
Για το χαλβά
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- Ξύσμα από 3 λεμόνια
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
Για τη διακόσμηση
- Τρίμμα και φλούδες ινδικής καρύδας
- Μερικές λεπτές φέτες από λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχτούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό, την ινδική καρύδα και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αφού κρυώσει λίγο ο χαλβάς τον αδειάζετε σε πλαστική φόρμα και τον πιέζετε από πάνω με την ανάποδη ενός κουταλιού για να μην αφήσει πουθενά κενά. Όταν κρυώσει τελείως ο χαλβάς τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε με λεπτές φετούλες λεμονιού, τρίμμα και φλέικς ινδικής καρύδας πριν τον σερβίρετε στο τραπέζι.