Μια εύκολη και χορταστική ομελέτα που μοιάζει με πίτα χωρίς φύλλο. Μαζί με μια πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι γίνεται ένα χορταστικό γεύμα που μπορείτε να πάρετε και μαζί σας στο γραφείο μέσα σε ταπεράκι.
Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. κολοκύθα σε κύβους
- 8 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε καρεδάκια (προαιρετικά)
- 150γρ. φέτα σε κομματάκια
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, τοποθετείτε την κολοκύθα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, την ραντίζετε με σταγόνες από ελαιόλαδο και την ψήνετε για 30 λεπτά να μαλακώσει.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά. Βγάζετε την κολοκύθα από το φούρνο την πατάτε με πιρούνι να λιώσει λίγο και τη ρίχνετε κι αυτήν στο τηγάνι. Τη δουλεύετε για λίγο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέσα και τη γαλοπούλα, αν χρησιμοποιήσετε. Φέρνετε όλα τα υλικά μια δυο βόλτες μαζί στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το περιεχόμενο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Μοιράζετε τα κυβάκια της φέτας ομοιόμορφα ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά και ψήνετε την ομελέτα για 30 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο, αφού κατεβάσετε τη θερμοκρασία στους 180οC.
- Όταν ροδίσει όμορφα η ομελέτα την ξεφουρνίζετε σε σερβίρετε αμέσως.