Το πιο απλό γλυκό, το ρυζόγαλο, αν του δώσετε ιδιαίτερα αρώματα θα γίνει ένα απίθανο, ξεχωριστό γλυκό. Πήρα από το Μπαχάρ ανθό κανέλας και κανέλα Κίνας, έβρασα το γάλα με τον ανθό για να αρωματιστεί και μετά το ρύζι με τη φλούδα της κανέλας. Αρωμάτισα στο τέλος το σύνολο με ξύσμα λεμονιού και το αποτέλεσμα βγήκε θεσπέσιο. Αν δεν καταφέρετε να βρείτε ανθό και κανέλα Κίνας, σπάστε ένα οποιοδήποτε ξυλάκι κανέλας στη μέση και αρωματίστε το γάλα με το μισό και το ρύζι με το άλλο μισό. Κι έτσι θα σας γίνει υπέροχο.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κομματάκι φλούδα κανέλας (κατά προτίμηση Κίνας)
- 500ml γάλα
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό ανθό κανέλας
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάοουρ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με τον ανθό της κανέλας να κάψει καλά, χωρίς να πάρει βράση. Το τραβάτε από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε να αρωματιστεί μέχρι να κρυώσει το γάλα.
- Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζετε το νερό και το ρύζι και τη φλούδα της κανέλας και το αλάτι και το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει. Αφαιρείτε την κανέλα.
- Σουρώνετε το γάλα περνώντας το από σουρωτήρι και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το ρύζι μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού.
- Συνεχίζετε να βράζετε το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και το ρίχνετε κι αυτό στο ρυζόγαλο.
- Ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και λίγο ξύσμα λεμονιού.