Ένα ανάλαφρο γλυκάκι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένο και το λουκούμι με την προσθήκη γάλακτος. Είναι αρωματισμένο με ροδόνερο και χρωματισμένο από σιρόπι τριαντάφυλλο. Ήταν η πρώτη συνταγή που φτιάξαμε στο Loukoumi Festival 2014.
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες ή ελαφρύ
- 1 φλιτζάνι νερό
- 140γρ. κορν φλάουρ
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3-4 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 1 – ½ σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο (ανάλογα πόσο έντονο θέλετε το χρώμα)
Για τη διακόσμηση:
- Μερικά λουκούμια τριαντάφυλλο
- Μερικά μπισκότα ή σφολιατίνια σπασμένα
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε το ροδόνερο και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Μοιράζετε το μαλεμπί σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πριν βάλετε τα μπολ στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Σερβίρετε με σπασμένα μπισκότα ή σφολιατίνια σπασμένα και ψιλοκομμένο λουκούμι τριαντάφυλλο.