Έχει υπέροχη γεύση και ωραία υφή αυτό το παγωτό. Και η φράουλα του ταιριάζει πολύ γι’ αυτό το σερβίρισα μαζί με μια γενναία κουταλιά σπιτική μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο λιμοντσέλο. Γιάμι! Και σκέτο με κεράσια όμως μια χαρά είναι…
Υλικά για 6 άτομα:
- 400ml φρέσκο γάλα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκους αβγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 100γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα του λεμονιού σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για μισή ώρα τουλάχιστον να τραβήξει τα αρώματα του λεμονιού. Μετά το σουρώνετε.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ύστερα ρίχνετε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα χωρίς να πάρει βράση και χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Η κρέμα όταν τη δοκιμάσετε, πρέπει να μπορεί να στέκεται στην ανάποδη πλευρά του κουταλιού και όταν χαράζετε ένα δρόμο με το δάχτυλο, να μένει χωρίς να τρέχει η κρέμα και να τον κλείνει.
- Αποσύρετε τότε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ και περιμένετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά (μέχρι την επόμενη μέρα αν χρειαστεί).
- Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη, διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
- Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια ή μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ. Διακοσμείτε σύμφωνα με τη φαντασία και ότι βρίσκεται στο ντουλάπι σας.