Το λέω στιγμής γιατί δεν θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές μέρες μέχρι να γίνει. Το ετοιμάζετε, το βάζετε στο ψυγείο και όταν παγώσει είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Ένα ποτηράκι με λίγο πάγο μετά το φαγητό είναι τέλειο digestive.
Υλικά για 1 λίτρο λικέρ
- 350γρ. φράουλες ζυγισμένες αφού τις πλύνετε και τις καθαρίσετε
- 250γρ. – 350γρ. ζάχαρη (εγώ βάζω τη μικρότερη ποσότητα)
- ½ λίτρο τσίπουρο ή ρακί ή βότκα
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τις φράουλες τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Με τη βοήθεια χωνιού μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι.
- Προσθέτετε το τσίπουρο ή όποιο άλλο ποτό επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, βάζετε το πώμα στο μπουκάλι και ανακινείτε καλά.
- Αφήνετε το ποτό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Αν θέλετε το στραγγίζετε από τα σποράκια της φράουλας και το μεταφέρετε σε μπουκάλι σερβιρίσματος. Το διατηρείτε στο ψυγείο.