Αυτά τα μπισκοτάκια θα γίνουν ο καλύτερος συνοδός του καφέ σας. Ή μάλλον ο καφές τους ταιριάζει πολύ για να γίνω πιο ακριβής…
Υλικά για 70 κομμάτια περίπου
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 200γρ. ζάχαρη άχνη
- 60γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε σκόνη
- μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
- 2 αβγά μέτρια
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Κρατάτε το μισό αλεύρι περίπου στην άκρη και βάζετε στον κάδο του μίξερ, όλα τα υπόλοιπα υλικά και το φτερό στο μίξερ.
- Δουλεύετε το μίγμα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και ξεκινάτε σταδιακά να προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν ένα ωραίο ζυμάρι σταματάτε το μίξερ, πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, τοποθετείτε στον πάγκο ένα κομμάτι από χαρτί ψησίματος, τη μισή ζύμη από πάνω και την πατάτε με την παλάμη να ανοίξει όσο μπορείτε. Τοποθετείτε ένα δεύτερο κομμάτι χαρτιού ψησίματος πάνω από τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
- Τοποθετείτε την πάνω λαδόκολλα μέσα σε ένα ρηχό ταψί. Με ένα μαχαίρι χαράζετε και κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια που τοποθετείτε στο ταψί. Αν δεν είναι και εντελώς τετράγωνα μην μου στεναχωρηθείτε, όπως και να τα κόψετε, θα γίνουν ανάρπαστα.
- Βάζετε το πρώτο ταψί στο φούρνο να ψήνεται κι ετοιμάζετε το δεύτερο κατά τον ίδιο τρόπο. Τα μπισκοτάκια σε 20 λεπτά περίπου είναι έτοιμα. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.