¨Μαμά πες κι ένα γρήγορο εύκολο και προπάντων φτηνό γλυκό να φτιάξω για επιδόρπιο στους φίλους μου που υποσχέθηκα να τους μαγειρέψω την Κυριακή;”. Λεμόνια έχεις; “Έχω!” Γιαούρτι έχεις; “Ουουου ένα κουβά.
Το πήρα χθες από ένα τούρκικο μπακάλικο.” (Η κόρη μένει Βερολίνο κι έχει κάμποσα τέτοια εκεί. Βρίσκει και φύλλο γιούφκα και άλλα πολλά.) Ε, πάρε και μερικά κόκκινα φρούτα και φτιάξε ένα γιαουρτολέμονο δροσερό και χωνευτικό. Μόνο που εκείνη έβαλε το γιαουρτολέμονο στην κατάψυξη, το χτύπησε μετά με ραβδομπλέντερ και το σερβίρισε σε ποτήρια του μαρτίνι με καλαμάκι. Τι να πεις; Παιδιά είναι, κάνουν κι αυτά τα δικά τους… Ευτυχώς για να μαθαίνουμε και τίποτα καινούριο κι εμείς. Τέλειο βγήκε το γιαουρτάκι. Χωνευτικό και δροσιστικό όσο τίποτα!
Υλικά για 5 άτομα
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 75γρ. ζάχαρη
- 2 λεμόνια ξύσμα και χυμό
Για το σερβίρισμα
- Φράουλες και φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και αφήνετε τη ζάχαρη στο ψυγείο να αρωματιστεί για μια ωρίτσα τουλάχιστον.
- Υπολογίζετε 3 ωρίτσες πριν την ώρα του γλυκού και κάνετε το εξής: Ρίχνετε και ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι και τη μαριναρισμένη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα. Σκεπάζετε και αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη.
- Όταν έρθει η ώρα το σερβιρίσματος χτυπάτε λίγο το γιαούρτι με ραβδομπλέντερ και το μοιράζετε σε ποτήρια του μαρτίνι ή άλλα όμορφα ποτήρια της συλλογής σας. Προσθέτετε φρούτα του δάσους και σερβίρετε με καλαμάκι και κουταλάκι.
- Όταν οι καλεσμένοι σας πιούνε το παγωμένο γιαούρτι θα πάρουν και θα φάνε τα φρουτάκια με το κουτάλι.