Τόσο δροσιστικό και ανάλαφρο, τόσο καλοκαιρινό. Σαν μελτεμάκι μετά από μια ζεστή μέρα στον ήλιο νιώθεις την κάθε μπουκιά στο στόμα. Μετά από το δείπνο σαν ελαφρύ επιδόρπιο ή μετά από μεσημεριανή σιέστα είναι βάλσαμο…
Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 20Χ20εκ.
- 300γρ. γιαούρτι
- 200γρ. γάλα
- 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες 475γρ.
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε την κονσέρβα του ανανά και ζυγίζετε το χυμό. Αν δεν είναι 200γρ. συμπληρώνετε με λίγο νερό.
- Κρατάτε 5 φέτες ανανά στην άκρη και πολτοποιείτε τις υπόλοιπες με το χυμό.
- Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι με το γάλα, τον πολτό του ανανά, τη ζάχαρη και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
- Ντύνετε με 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης ένα τετράγωνο ταψάκι 20Χ20εκ. και τοποθετείτε στο κέντρο και στις 4 γωνίες από μια φέτα ανανά. Αδειάζετε το μείγμα από πάνω και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.
- Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και διακοσμείτε με κερασάκι γλυκό του κουταλιού, αν θέλετε.