Εύκολο παγωτό φράουλα χωρίς αβγά, χωρίς βρασίματα, χωρίς παγωτομηχανή. Απόλυτα φραουλένιο, ελάχιστα γλυκό, απλώς υπέροχο!
Υλικά για εύκολο παγωτό
- 300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
- 150γρ. γάλα πλήρες
- 100γρ. ζάχαρη
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη, το λικέρ μαστίχας και το γάλα.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ σε σαντιγί μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το μείγμα της φράουλας και χτυπάτε για λίγο ακόμα να γίνουν όλα μαζί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μεταφέρετε το μίγμα σας σε μπολ, το σκεπάζετε με το καπάκι του και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει για ένα 8ωρο τουλάχιστον. Καλό είναι να το ανακατέψετε με ένα πιρούνι στο ενδιάμεσο μια δυο φορές για να αφρατέψει και να μην πιάσει πάγο.
1 comment
[…] link […]