Τραγανά και τριφτά, ελάχιστα γλυκά και πολύ αρωματικά αυτά τα μπισκοτάκια είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουν το τσάι ή τον καφέ σας. Αν τα φτιάξετε με μαργαρίνη είναι και νηστίσιμα.
Υλικά για 40-45 κομμάτια περίπου:
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- 80γρ. ζάχαρη άχνη
- 100γρ. αμύγδαλο με τη φλούδα του κοπανισμένο
- 200γρ. μαργαρίνη που έχετε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη, το αμύγδαλο και τις βανίλιες. Ύστερα προσθέτετε τη μαργαρίνη κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
- Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε 2 μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη για 15 λεπτά.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε λεπτές φέτες (λεπτότερες από 1 δάχτυλο), τις οποίες στη συνέχεια αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνετε τα μπισκοτάκια σας στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνετε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά γιατί αν προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε νωρίτερα θα σας διαλυθούν και τα μεταφέρετε σε δοχείο αποθήκευσης. Ταιριάζουν τέλεια με τσάι, αλλά και με τον καφέ σας.