Είναι τόσο εξωτικά και νόστιμα αυτά τα μπεζεδάκια που δύσκολα θα καταφέρετε να σταματήσετε στο ένα. Μπορείτε να τα προσφέρετε σκέτα ή μαζί με παγωτά με εξωτικές γεύσεις όπως μάνγκο ή καρύδα.
Υλικά για 30 κομμάτια περίπου
- 3 ασπράδια από μέτρια αβγά (100γρ. περίπου)
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 50γρ. καρύδα ινδική τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή με κορυφές.
- Προσθέτετε το αλάτι και το ξύδι και μετά ξεκινάτε να προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα, να γυαλίσει και να μπορεί να στέκεται.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τμηματικά και την καρύδα ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με ένα κουταλάκι παίρνετε και ρίχνετε στο χαρτί μικρές ποσότητες, τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν οι μαρέγκες όταν ψηθούν.
- Τις ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν και να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα με το φούρνο μισάνοιχτο για 10 λεπτά ακόμη.
- Τοποθετείτε τους μπεζέδες σε πιατέλα ή σε κουτί. Μετά από λίγο είναι έτοιμοι για κέρασμα!