Εξωτική γεύση κι ενδιαφέρουσα υφή χαρακτηρίζουν αυτό το ιδιαίτερο παγωτό που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα σπασμένα μπεζεδάκια καρύδας που βρίσκει κανείς τρώγοντας.
Υλικά για 6 άτομα:
- 400ml γάλα καρύδας
- 400ml κρέμα καρύδας
- 4 κρόκους αβγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 80γρ. ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας καρύδα τριμμένη
- 1 σφηνάκι Batida de coco ή Malibu (προαιρετικά)
- 12 μπεζεδάκια καρύδας σπασμένα http://www.sweetly.gr/2014/06/bezedes-karydas/#more-2797
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζετε το γάλα και την κρέμα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ύστερα ξαναβάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το Batida de coco κι ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα χωρίς να πάρει βράση. Η κρέμα όταν τη δοκιμάσετε να την πάρετε με ένα κουτάλι, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά του κουταλιού και αν ανοίξετε ένα δρόμο με το δάχτυλό σας να μείνει.
- Τότε αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε κρυώσει πριν τη βάλετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά (μέχρι την επόμενη μέρα αν χρειαστεί).
- Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, ανακατεύετε μέσα τους μπεζέδες και το τρίμμα της καρύδας. Το μεταφέρετε σε μπολ και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
- Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια ή μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ. Συνοδεύετε το παγωτό με μπεζεδάκια καρύδας.