Η καλύτερη συνταγή παρφέ σοκολάτας που έχω δοκιμάσει. Βελούδινη υφή, γεύση εθιστική 100% σοκολατένια. Πιο σλουρπ δεν έχεις!
Υλικά
- 3 ασπράδια αβγών
- 200γρ. ζάχαρη
- 50ml νερό
- 600ml κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 200γρ. σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθούν τα υλικά στο νερό και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ έχετε ρίξει τα ασπράδια στο μίξερ να χτυπιούνται στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν η μαρέγκα θα μπορεί να σχηματίζει κορυφές και έχουν περάσει τα δυο λεπτά από το σημείο βρασμού, τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε όπως είναι καυτό με συνεχή ροή κορδονιού στη μαρέγκα ενώ το μίξερ θα βρίσκεται σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι η μαρέγκα να κρυώσει και να σφίξει σαν σαντιγί. Ίσως χρειαστεί και 10 λεπτά, μην βιαστείτε.
- Μεταφέρετε την μαρέγκα σε άλλο μπολ κατάλληλο για κατάψυξη και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Το τελευταίο λεπτό του χτυπήματος προσθέτετε το κονιάκ.
- Ρίχνετε την σαντιγί στη μαρέγκα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και κάνετε ένα καλό ανακάτεμα στο παγωτό με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Τέλος ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά πριν το σερβίρετε. Καλό είναι να το αφήσετε ένα πεντάλεπτο εκτός ψυγείου πριν κόψετε μπάλες με την κουτάλα του παγωτού και το σερβίρετε σε μπολ ή χωνάκια του παγωτού.
2 comments
οι σοκολατες να ειναι οι σκουρες ή γαλακτος?
Σκούρα σοκολάτα να χρησιμοποιήσετε καλύτερα. Τα κομματάκια που θα βάλετε στο παγωτό βέβαια μπορούν να είναι και γάλακτος. Καλή επιτυχία!