Ένα πανεύκολο γλυκό, ελαφρύ και δροσεμό, με βάση μπισκότα σαβαγιάρ και μους λεμόνι που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα σερβίρετε μαζί με φρέσκιες φράουλες και μαρμελάδα λεμόνι.
Υλικά για 8-10 άτομα
Για τη βάση
- 300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου
- λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και χυμό από ένα λεμόνι για 5 λεπτά)
Για τη μους
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη διακόσμηση
- λίγο μαρμελάδα λεμόνι
- Μερικές φράουλες
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα.
- Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
- Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέξετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.
- Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι. Εγώ χρησιμοποίησα τη μαρμελάδα λεμόνι με αγουρέλαιο της Πυλιακής Γης.
Tip:
Εκτός από μαρμελάδα λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα.
1 comment
Ομορφο και δροσερό!
http://beautyfollower.blogspot.gr