Fudge έχουμε ξαναφτιάξει. Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι, κάτι μεταξύ σοκολάτας και καραμέλας. Το συγκεκριμένο το έφτιαξα με μια σακούλα σοκολάτα γάλακτος που μου έφερε στο γραφείο η φίλη μου η Χρύσα. Ήταν τα κομμάτια του σοκολατένιου λαγού που δεν έφαγαν τα παιδιά της. Πόσο να φάνε πια μου είπε καθώς μου παρέδιδε τη σακούλα… Κι εγώ τι sweetly θα ήμουν αν έκανα το λαγό των παιδιών στιφάδο; Τον έκανα φατζ με αλμυρά φιστίκια γιατί η κουβερτούρα γάλακτος είναι γλυκιά και τραβάει το αλατάκι. Συμπλήρωσα στο μίγμα μπισκότα και μούσλι και στο τέλος το γλυκάκι μου θύμισε σε γεύση τη σοκολάτα snickers!
Υλικά για 40-50 μικρά κομματάκια
500γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτί μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι musli
1 φλιτζάνι φιστίκια peanuts αλατισμένα
Εκτέλεση
- Βάζετε την σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν όλα μαζί σιγά σιγά ανακατεύοντας συχνά με σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, το μούσλι, τα φιστίκια και ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα ταψάκι διαστάσεων 25 Χ 30εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με κουτάλι και αφήνετε το ταψάκι στο ψυγείο για ένα δίωρο, αφού σκεπάσετε το γλυκό με τη μεμβράνη που εξέχει τριγύρω από το ταψί.
- Ύστερα κόβετε το fudge σε κυβάκια και τα σερβίρετε. Διατηρούνται στο ψυγείο αλλά θα τα βγάζετε 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε για να μαλακώσουν λίγο, γιατί έτσι είναι ακόμη πιο νόστιμα.