Είναι τόσο σοκολατένιοι και τόσο αφράτοι αυτοί οι μπεζέδες! Λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Είναι προτιμότερο να ενώνετε ανά δύο τους μπεζέδες με την κρέμα της σοκολάτας ενδιάμεσα, την τελευταία στιγμή πριν τους σερβίρετε. Αυτό γιατί το ψυγείο κάνει καλό στην κρέμα, όχι όμως και στους μπεζέδες, τους μαλακώνει…
Υλικά για 15 διπλά κομμάτια περίπου
- 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά (120γρ. περίπου)
- 240γρ. ζάχαρη
- Μερικές σταγόνες από ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουρ
- 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
- 100γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 50γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενδιάμεσα προσθέτετε μερικές σταγόνες ξυδιού και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτετε και το κορν φλάουρ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Όταν η μαρέγκα σφίξει πολύ καλά και θα μπορεί να κάνει κορυφούλες όταν την ανασηκώνετε με μια σπάτουλα, σημαίνει πως είναι έτοιμη. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και με το ένα χέρι ρίχνετε το κακάο από σουρωτήρι, ενώ με το άλλο ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας για να ενσωματωθεί και να ομογενοποιηθεί χωρίς να κάτσει η μαρέγκα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με ένα κουταλάκι παίρνετε και ρίχνετε στο χαρτί μικρές ποσότητες μαρέγκας, τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν.
- Τις ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν εξωτερικά. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα, με το φούρνο μισάνοιχτο για 15 λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ βάζετε τη σοκολάτα μέσα σε ένα τηγανάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το γάλα κι αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει και μετά ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι. Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
- Όταν κρυώσουν οι μαρέγκες και η κρέμα της σοκολάτας, παίρνετε μία μία τις μαρέγκες και βάζετε στην επίπεδη πλευρά τους λίγη κρέμα πριν κολλήσετε πάνω τους μια δεύτερη μαρέγκα.
- Τοποθετείτε τους μπεζέδες σε πιατέλα και είναι έτοιμοι για κέρασμα!
1 comment
ΤΕΛΕΙΟΤΑΤΟΙ !!!!!! ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΕΖΕΔΕΣ…