Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ροζ, αφού μάλλον του κόκκινου είμαι, ίσως και λίγο του λευκού. Απλά μου προέκυψε. Πώς λέμε ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ… Αυτό! Του τριαντάφυλλου όμως είμαι σίγουρα. Γι’ αυτό κι ήθελα να φτιάξω μια τούρτα τσιζκέικ με γεύση και άρωμα από τριαντάφυλλο. Πώς; Με ροδόνερο και σιρόπι τριαντάφυλλο. Σας έχω ξαναπεί πού βρίσκω το τελευταίο, ανατρέξτε στο σχετικό post. Όσο για τα τριαντάφυλλα από ζάχαρη, είναι από το Zaxaropolis. Επίσης ανατρέξτε στο σχετικό post.
Υλικά για ένα τσέρκι διαμ. 20εκ.
- 125γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 60γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 1 αβγό
- 75γρ. ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 200γρ. λευκή κουβερτούρα
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 3-4 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
Για το σερβίρισμα
- Σιρόπι τριαντάφυλλο ή γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
- Τριαντάφυλλα από ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα κάνετε σκόνη. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το ροδόνερο και το λιωμένο βούτυρο και φτιάχνετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Στερεώνετε ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κάτω από ένα τσέρκι και απλώνετε μέσα το μείγμα του μπισκότου. Το ψήνετε για 15 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
- Ετοιμάζετε την κρέμα του τυριού: βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε ένα μπρίκι μαζί με 2 κουταλιές νερό και 1 κουταλιά ροδόνερο, ενώ στο μεταξύ βάζετε το αβγό στο μίξερ να χτυπιέται. Τρία λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι, το ρίχνετε στο αβγό όπως είναι καυτό με συνεχή ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να κρυώσει το μείγμα και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ροδόνερο και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
- Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και βάζετε το μπρίκι να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με κουτάλι για να διαλυθεί.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Λιώνετε και τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Τέλος ενώνετε τα τέσσερα μίγματα (τυριού, ζελατίνης, λιωμένης σοκολάτας και κρέμας γάλακτος) ανακατεύοντας καλά, προσθέτετε και το σιρόπι του τριαντάφυλλο. Αδειάζετε το ροζ μείγμα πάνω από το ψημένο μπισκότο, ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε να πήξει στο ψυγείο.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε τοποθετείτε το τσέρκι σε πιατέλα και προσεκτικά αφαιρείτε το χαρτί από κάτω. Ύστερα αφαιρείτε και το τσέρκι και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια. Διακοσμείτε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο ή με σιρόπι τριαντάφυλλο. Εγώ δεν κρατήθηκα και στόλισα την τούρτα μου με λευκά και ροζ ζαχαρωτά τριαντάφυλλα.
2 comments
[…] Via […]
Οι 3-4 κουταλιές της σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο πότε μπαίνουν στη κρέμα;