Έκανα το τεστ στο γραφείο που κουβάλησα ένα καπακωμένο βάζο με τη σάλτσα της σοκολάτας κι ένα σακουλάκι με τα μπαστουνάκια μου. Τους έβαλα όλους να δοκιμάσουν, αλλά κανένας δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Μόνο μουγκρίζανε. Μμμμ ωραίοοοο! Κι όμως αυτά τα μπαστουνάκια τα έφτιαξα μέσα σε 3 λεπτά με πίτα από σουβλάκι της ELVIART. Δείτε πως…
Υλικά για το φοντί
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ουίσκι
- ½ μανταρίνι το χυμό
Για τα μπαστουνάκια
- 4 πίτες για σουβλάκι ELVIART
- 2 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού καρδάμωμο κοπανισμένο σε σκόνη ή κανέλα
- Λίγο βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για το άλειμμα της πίτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και το καρδάμωμο ή την κανέλα αν προτιμάτε.
- Με ένα πινέλο αλείφετε μία μία τις πίτες και από τις δύο πλευρές και με ένα μαχαίρι τις κόβετε σε λωρίδες λεπτότερες του ενός δαχτύλου ή καλύτερα ακολουθώντας και πατώντας με το μαχαίρι πάνω στα σημάδια της πίτας. Τις πιο μακρουλές λωρίδες τις κόβετε στη μέση.
- Κυλάτε μία μία τις λωρίδες της πίτας στο μείγμα της ζάχαρης και τις αραδιάζετε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά περίπου και αφήνετε να κρυώσουν.
- Για το φοντί της σοκολάτας ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί πολύ καλά και βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Όταν κάψει καλά και πριν φουσκώσει η κρέμα γάλακτος, την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το μέλι, το ουίσκι και το χυμό του μανταρινιού.
- Βάζετε το φοντί της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και τα μπαστουνάκια σε χαμηλά ποτήρια. Σερβίρετε αμέσως και καλές σοκολατοβουτιές!