Το ξέρω ότι έχω πάθει εμμονή με το ζελέ ροδιού, αλλά τι να κάνω που μου αρέσει; Το έβαλα και στη μους λευκής σοκολάτας. Με άριστα αποτελέσματα.!
Υλικά για 4 -5 ποτηράκια
- 200γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
- 100ml γάλα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι
Για το ζελέ
- 1 ρόδι
- 1 κουτ. σούπας γρεναδίνη
- 2 μικρά φύλλα ζελατίνη (3,3 γρ.)
- Μερικά επιπλέον σποράκια για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε μπρικάκι να κάψει πολύ καλά και περιχύνετε με αυτό τη σοκολάτα. Αφήνετε να μαλακώσει καλά η σοκολάτα και στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ σε σαντιγί.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύετε τη σοκολάτα να λιώσει εντελώς και στη συνέχεια την ενσωματώνετε μέσα στη σαντιγί προσθέτοντας και το ξύσμα του πορτοκαλιού ή λεμονιού αν προτιμάτε.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 4-5 ποτηράκια αφήνοντας περιθώριο 3 δάχτυλα μέχρι το χείλος και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν.
- Στη συνέχεια ετοιμάζετε το ζελέ: Βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε κρύο νερό και να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ξεσπυρίζετε τα ρόδια και περνάτε τα σποράκια τους από το μπλέντερ. Σουρώνετε το χυμό τους.
- Μετράτε το χυμό και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να φτάσει στα 160ml. Βάζετε λίγο από το χυμό σε μπρικάκι και τον ζεσταίνετε πολύ καλά. Διαλύετε τις ζελατίνες στον καυτό χυμό και ύστερα τις ανακατεύετε στον κρύο . Προσθέτετε τη γρεναδίνη κι ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μικρό, ρηχό, επίπεδο και τετράγωνο δοχείο και σκορπάτε μέσα μερικά σποράκια ροδιού. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει.
- Όταν θα θέλετε να σερβίρετε, κόβετε κυβάκια από το ζελέ ροδιού και τα συμπληρώσετε πάνω από τις μους. Σερβίρετε αμέσως!