Το fudge είναι ένα γλυκάκι με βάση τη σοκολάτα και την καραμέλα. Πολλές φορές περιέχει ξηρούς καρπούς και φρούτα. Η συνταγή που σας προτείνω είναι η πιο εύκολη και οικονομική εκδοχή του. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακά νόστιμο κέρασμα και δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε για να με πιστέψετε. Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Υλικά για 40 μικρά κομματάκια
- 500γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
- 4 φλιτζάνια ποπ κορν (έτοιμα ή δικά σας)
Εκτέλεση
- Βάζετε την κουβερτούρα το γάλα και το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να λιώσουν όλα μαζί και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε τα ποπ κορν και την ινδική καρύδα αφού κρατήσετε λίγη στην άκρη.
- Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα ταψάκι διαστάσεων 25 Χ 30εκ και πασπαλίζετε τον πάτο του με τη μισή καρύδα, από αυτή που κρατήσατε. Αδειάζετε μέσα το μείγμα ισιώνετε με κουτάλι και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρύδα.
- Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο αφού σκεπάσετε με τη μεμβράνη για ένα δίωρο. Ύστερα κόβετε το fudge σε κυβάκια και τα σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο αλλά βγάλτε τα 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε για να μαλακώσουν λίγο, είναι ακόμη πιο νόστιμα.