Πολύ πολύ νόστιμες ταρτούλες με γέμιση από σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Θα τις φτιάξετε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά, φτάνει να έχετε τα κατάλληλα σκεύη, δηλαδή ατομικά φορμάκια τάρτας και μεγάλα κουπ πατ. Αλλιώς πλάστη, αβγοδάρτη και μια κατσαρόλα έχετε σίγουρα στο σπίτι για να μπαίνετε εδώ στο sweetly…
Υλικά για 8 ατομικές τάρτες
Για τη ζύμη
- 75γρ. βούτυρο λιωμένο
- 40γρ. ζάχαρη άχνη
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν
- 1 αβγό
Για τη γέμιση
- 250ml γάλα
- 1 αβγό
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουρ
- 125γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας όπως : Φουντούκια ή αμύγδαλα ψημένα, καρύδια κλπ
- Αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας όπως : χουρμάδες, βερίκοκα, κράμπερις, δαμάσκηνα κλπ
Εκτέλεση
- Για τη βάση των ταρτών: Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από το αβγό) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε το αβγό και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε τη να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 2 μέρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3χιλ. Με κουπ πάτ διαμ. 12εκ. την κόβετε σε κύκλους τους οποίους μεταφέρετε σε βουτυρωμένες ατομικές φόρμες τάρτας, Με τα φύλλα της ζύμης καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των φορμών χωρίς να αφήσετε κενά. Κόβετε όση ζύμη περισσεύει από τις τάρτες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τις αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε τις τάρτες. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Για τη γέμιση: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται. Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το αβγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτετε την βανίλια και λίγο από το γάλα της κατσαρόλας και μετά αδειάζετε όλο το μείγμα του αβγού στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την περνάτε από σουρωτήρι για να συγκρατήσει τυχόν γρομπαλάκια και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μετά από λίγο με σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.
- Αφού κρυώσει εντελώς η κρέμα, την μοιράζετε στις βάσεις της τάρτας και διακοσμείτε από πάνω με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα της επιλογής σας. Διατηρείτε τις τάρτες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αντί για 8-10 ατομικές τάρτες μπορείτε να φτιάξετε μία μεγάλη μέσα σε ταρτιέρα διαστ. 23εκ. περίπου. Όμως θα την αφήσετε οπωσδήποτε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα της πριν τη σερβίρετε για να μην ξεχυθεί έξω η κρέμα καθώς θα την κόβετε.