Ένα γλυκάκι δροσερό, ελαφρύ και λεμονάτο για τους φαν του είδους. Χωρίς ζάχαρη παρακαλώ, γι’ αυτούς που μετράνε τις θερμίδες.
Υλικά:
- 300ml γάλα φρέσκο 2% λιπαρά
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 5 φακελάκια στέβια (7,5 γρ.)
- 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμός από το μισό
Για το σερβίρισμα
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά.
- Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια. Το τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση.
- Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Στο τέλος προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού.
- Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά και τη μοιράζετε σε 3-4 ποτηράκια. Καλό είναι να την περάσετε από λεπτό σουρωτήρι.
- Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό και το σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού από πάνω.