Αφράτο κεκάκι με ελαιόλαδο και μαύρη ζάχαρη για λιγότερες τύψεις. Οι σταγόνες της σοκολάτας και τα κράμπερις που θα βρίσκετε εδώ κι εκεί, θα ολοκληρώσουν την ευχαρίστηση.
Υλικά
- 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- 200γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αβγά μεγάλα ή 4 μέτρια
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 100γρ. κράμπερις
για την επικάλυψη
- 12 κουτ. γλυκού νυφάδες βρώμης
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα, λαδώνετε και πασπαλίζετε με τις νιφάδες βρώμης τον πάτο του ταψιού σας. Εγώ χρησιμοποίησα ένα ταψάκι με 11 υποδοχές που όλες μαζί σχηματίζουν μια μαργαρίτα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
- Σε ένα δεύτερο πιο ευρύχωρο μπολ ανακατεύετε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα δύο μείγματα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύετε τις σταγόνες της σοκολάτας και τα κράμπερις στο τελικό μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σας στο ταψί ή το μοιράζετε σε ένα ταψί με υποδοχές. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήγετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και να τη βγάζετε καθαρή.
- Ξεφορμάρετε το κέικ ή τα κεκάκια πάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν τα σερβίρετε με καφέ ή τσάι.