Απίστευτα αρωματικά και τραγανά μπισκοτάκια, μόλις τα δαγκώνεις τα νιώθεις να λιώνουν αμέσως στο στόμα, αφήνοντας στο χέρι την άχαρη δουλειά να τραβήξουν το υπόλοιπο μπισκοτάκι έξω. Ουφ! Για να τα ενώσω χρησιμοποίησα τη μαρμελάδα της Πυλιακής Γης με γεύση φράουλα-μανταρίνι και ειλικρινά έκαναν ένα τέλειο ζευγάρι. Με την ίδια ζύμη φτιάξτε και απλά μπισκοτάκια κι αν θέλετε διακοσμήστε τα με γλάσο ή ζαχαρόπαστα.
Υλικά για 20 διπλά κομμάτια διαμέτρου 6εκ.
- 150γρ. βούτυρο λιωμένο
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν
- 2 αβγά
για τη διακόσμηση
- 120γρ. μαρμελάδα της επιλογής σας ( περίπου )
- λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο. Ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 4 μέρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με κουπ πάτ διαμ. 6εκ. την κόβετε σε κύκλους ή σε σχήματα της επιλογής σας και τα μεταφέρετε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος. Όταν τελειώσετε, μετράτε πόσα μπισκοτάκια κόψατε και με μια δαχτυλήθρα αφαιρείτε από τα μισά ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης από το κέντρο τους ώστε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα εκεί.
- Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσοκόκκινο χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
- Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν αναποδογυρίζετε αυτά που δεν έχουν τρύπα και βάζετε στο κέντρο του καθενός από μισή κουταλιά περίπου μαρμελάδα. Σκεπάζετε με ένα μπισκοτάκι με τρύπα στο κέντρο και τα σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλετε.
1 comment
εγω πάλι απορώ πώς γίνεται κανείς να κάνει μαρμελάδα φράουλα-μανταρίνι με φρέσκα φρούτα!παρ’όλο που με εξιτάρει η ιδέα,είναι εκ διαμέτρου διαφορετική η εποχή τους!τα μπισκότα λιγουρευτικά…