Ένα φρουτένιο γλύκισμα, που συνδυάζει φρέσκα σταφύλια και το χυμό τους μαζί με αθώο πράσινο τσάι και πονηρό ρακόμελο. Είναι ένα πολύ δροσερό κι ευχάριστο επιδόρπιο που φτιάχνεται πολύ πολύ εύκολα.
Υλικά για μια φόρμα των 600m ή για 6 ποτηράκια
- 250γρ. ρόγες από σουλτανίνα + ¾ φλιτζανιού επιπλέον
- 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι καυτό
- 2 κουτ. σούπας μέλι (ή περισσότερο αν το θέλετε πιο γλυκό)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρακόμελο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 6 φύλλα ζελατίνης (10γρ.)
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τη ζελατίνα 5-6 λεπτά σε κρύο νερό.
- Πολτοποιείτε τα 250γρ. σταφύλια στο μπλέντερ και ύστερα τα περνάτε από σουρωτήρι και παίρνετε μόνο το χυμό τους. Ανακατεύετε μέσα το χυμό του λεμονιού και το ρακόμελο. Πρέπει ο όγκος τους τώρα να είναι 250ml τουλάχιστον.
- Φτιάχνετε ένα ζεστό πράσινο τσάι, στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στο ζεστό τσάι να διαλυθούν. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το μείγμα του χυμού των σταφυλιών και ανακατεύετε ξανά.
- Παίρνετε μια φόρμα μικρή των 600ml και απλώνετε κάτω τα σταφύλια και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ρίχνετε προσεκτικά από πάνω το μείγμα του ζελέ και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Χρειάζεται ένα εξάωρο περίπου.
- Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.