Σας ξελίγωσα με τόση ζάχαρη; Ώρα για κάτι αλμυρούτσικο. Πολύ νόστιμα κεκάκια, αρωματικά, αφράτα και ζουμερά. Προσοχή, μην μου λιώσετε τη φέτα, γιατί είναι πολύ καλύτερη η αίσθηση να την ανακαλύπτεις μπουκίτσα τη μπουκίτσα σε μικρούς κύβους.
Υλικά για 12 φορμάκια
- 2-3 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
- 6 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200γρ. φέτα σε κυβάκια
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο θυμάρι
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο να καλυφτεί ο πάτος του και μετά το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Σοταρετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να ψηθούν το κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ανακατεύετε μέσα τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι, το μαϊντανό και τα κυβάκια της φέτας.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και με ένα πινελάκι λαδώνετε 12 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια (ραμκέν).
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι, το αραβοσιτέλαιο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε βροχηδόν στο μείγμα των αβγών εξακολουθώντας το ανακάτεμα.
- Τέλος ρίχνετε το μείγμα με τα κολοκύθια και ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
- Παίρνετε με κουτάλι και μοιράζετε το μείγμα στα λαδωμένα μπολάκια γεμίζοντάς τα λίγο πιο κάτω από το χείλος. Ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.