Ένα καλοκαιρινό γλυκάκι ανάλαφρο και δροσερό που στην επίγευση θα σας αφήσει μόνο τη φρουτένια δροσιά του και τύψη καμιά. Αντί για ροδάκινα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερίκοκα, με την προϋπόθεση ότι ο πολτός τους θα είναι 3οοml.
Υλικά για ένα ταψάκι 23 Χ 32 εκ.:
- 15-20 μπισκότα πτι μπερ
- Λίγο κρύο γάλα παστεριωμένο για τα μπισκότα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 3 ροδάκινα
- 10 μικρά φύλλα ζελατίνη
- 200ml νερό
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
Για τη διακόσμηση
- ροδάκινα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Αποβραδίς αφήνετε το εβαπορέ γάλα στο ψυγείο για να είναι κρύο την επόμενη που θα το χρησιμοποιήσετε.
- Την επόμενη μέρα βάζετε και μουλιάζετε τις ζελατίνες για 10 λεπτά μέσα σε τηγανάικ με 200ml νερό. Στη συνέχεια το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύετε να λιώσουν οι ζελατίνες.
- Στο μεταξύ καθαρίζετε και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ροδάκινα. Ο πολτός πρέπει να είναι 300ml. Προσθέτετε στο μπλέντερ το νερό με τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
- Αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτετε τις βανίλιες, το χτυπημένο μείγμα με τα ροδάκινα και το ζελέ και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.
- Βουτάτε βιαστικά τα μπισκότα ένα ένα σε λίγο κρύο γάλα, τα τινάζετε και στρώνετε με αυτά τη βάση του ταψιού σας. Θα πρέπει να κόψετε κάποια ώστε να χωρέσουν ακριβώς.
- Αδειάζετε την κρέμα των ροδάκινων πάνω από τα μπισκότα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό.
- Σερβίρετε το γλυκό μετά από 4-5 ώρες τουλάχιστον, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές φέτες ροδάκινου.