Φτιάχνεται τόσο εύκολα και είναι τόσο δροσερό και ελαφρύ που θα γίνει το αγαπημένο οικογενειακό γλυκό του καλοκαιριού. Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 23 Χ 32 εκ.:
- 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
- 1 φλιτζάνι σιρόπι λεμονιού (που θα φτιάξετε βράζοντας ¾ φλιτζανιού ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό, το χυμό από το μισό λεμόνι και τη λεμονόκουπα για 7 λεπτά)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
- 1 φλιτζάνι νερό καυτό
- 2 λεμόνια χυμό+ ξύσμα
Εκτέλεση
- Αποβραδίς αφήνετε το γάλα στο ψυγείο και ετοιμάζετε το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι την επόμενη που θα το χρειαστείτε.
- Την επόμενη μέρα αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάτε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να πήξει.
- Στο μεταξύ διαλύετε το ζελέ του λεμονιού στο καυτό νερό, προσθέτετε το χυμό του ενάμιση λεμονιού και αδειάζετε το μίγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
- Βουτάτε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι και στρώνετε με αυτά τη βάση του ταψιού σας. Θα πρέπει να κόψετε κάποια ώστε να χωρέσουν ακριβώς.
- Αδειάζετε τη λεμονάτη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό.
- Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές φέτες λεμονιού βουτηγμένες σε ζάχαρη και φυλλαράκια δυόσμου ή κάποιου άλλου αρωματικού φυτού.
- Να ξέρετε πως ταιριάζει πολύ να διακοσμήσετε την επιφάνειά του γλυκού σας με λίγο σιρόπι φράουλας ή τριαντάφυλλου και επίσης με λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο. Αυτά πάντα τελευταία στιγμή, την ώρα του σερβιρίσματος στο πιάτο φυσικά.