Ένα υπέροχο παγωτό με θεϊκή γεύση. Φτιάχνεται με βάση παγωτό κρέμα και αρωματίζεται με ροδόνερο και σιρόπι τριαντάφυλλο από το οποίο παίρνει και το υπέροχο χρώμα.
Υλικά για 6 άτομα
- 300ml φρέσκο γάλα
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκους αβγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 120γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 50ml σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζετε το γάλα και τη μισή κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ύστερα το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το ροδόνερο και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Η κρέμα όταν τη δοκιμάσετε, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
- Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με το σιρόπι τριαντάφυλλου μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού και την ανακατεύετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
- Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη, διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
- Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια ή μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ. Διακοσμείτε σύμφωνα με τη φαντασία και ότι βρίσκεται στο ντουλάπι σας.