Μια απαλή κρέμα που μοσχοβολά Ελλάδα. Δροσερή, ελαφριά και υπέροχα αρωματική. Τελικά, η μαστίχα με το μέλι τα πάνε περίφημα μαζί!
Υλικά για 6-10 μερίδες ανάλογα το μέγεθος του ποτηριού
- 1 λίτρο γάλα κατσικίσιο
- 8 κουτ. σούπας κορν φλάουρ (γεμάτες)
- 1 κουτ. κοφτό σκόνη μαστίχας
- 1 φλιτζάνι νερό ή γάλα αν το προτιμάτε
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας μέλι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τότε την τραβάτε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το μέλι.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 10 μικρά ποτήρια ή σε 6-7 μεγαλύτερα και αφήνετε τις κρέμες να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τις βάλετε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
- Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο μέλι πάνω σε κάθε ποτήρι.
Σημειώσεις
* Φυσικά και μπορείτε να φτιάξετε την κρέμα σας με αγελαδινό γάλα.
* Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε την κρέμα σε φόρμα πλαστική και να την αφήσετε στο ψυγείο κάμποση ώρα να πήξει καλά πριν την ξεφορμάρετε σε πιατέλα και τη σερβίρετε περιχύνοντάς τη με μέλι. Ύστερα την κόβετε κομμάτια και τη σερβίρετε σε πιάτα.