Ένα έντονα φρουτένιο και απίστευτα δροσερό επιδόρπιο. Εκμεταλλευτείτε τα φρούτα της εποχής και φτιάξτε μαζί τους με ελάχιστα χρήματα αυτή και όποια άλλη γεύση γρανίτας σας αρέσει.
Υλικά για 6 άτομα
- 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια μεγάλα
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- ½ – ¾ φλιτζανιού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα ροδάκινά σας)
- ½ λεμόνι
- 1 ματσάκι βασιλικός
Εκτέλεση:
- Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν πάρει βράση προσθέτετε το βασιλικό. Με ένα μαχαιράκι κόβετε επιφανειακά τη φλούδα του λεμονιού και την ρίχνετε κι αυτή στο κατσαρολάκι. Βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά. Αφήνετε να γίνει χλιαρό και τότε το σουρώνετε και του προσθέτετε το χυμό του λεμονιού.
- Στο μεταξύ πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια σε κομμάτια, με ή χωρίς τη φλούδα, εγώ τα προτιμώ με τη φλούδα. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ σε δύο δόσεις και τα πολτοποιείτε μαζί με το σιρόπι, το οποίο προσθέτετε επίσης σε 2 δόσεις.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για 12 ώρες τουλάχιστον να παγώσει. Στο ενδιάμεσο ανακατέψτε το 2-3 φορές με πιρούνι να αφρατέψει λίγο.
- Σερβίρετε τη γρανίτα σε ποτήρια ή διακοσμώντας με φέτες από φρεσκοκομμένα ροδάκινα.
Σημείωση:
Αν θέλετε να φτιάξετε γρανίτες για τα παιδάκια σας μοιράστε το μείγμα στις ειδικές φορμίτσες για ξυλάκι γρανίτας και παγώστε την μετά.
1 comment
[…] Pandespani για μαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Sweetly για Γρανίτα Ροδάκινο Συνταγές από Σπίτι για κομπόστα […]