Υγιεινό, δροσερό και φρουτένιο αυτό το ανάλαφρο ζελέ θα σας γίνει έμμονη ιδέα. Ένα επιδόρπιο 100% απολαυστικό με 0% τύψεις. Απολαύστε ελεύθερα.
Υλικά για 8 ποτηράκια
- 1 ματσάκι τσάι του βουνού
- 24 κεράσια
- 2 ροδάκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 5-6 βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 100γρ. μέλι ή περισσότερο αν θέλετε
- 2 λεμόνια ξύσμα και χυμό
- 1 λίτρο νερό
- 20 γρ. ζελατίνα μουλιασμένη σε λίγο κρύο νερό
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τη ζελατίνα 5-6 λεπτά σε κρύο νερό. Ετοιμάζετε ένα πυκνό αφέψημα με τσάι του βουνού και το ξύσμα από 2 λεμόνια.
- Περνάτε το αφέψημα από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το χυμό του λεμονιού και το μέλι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε περισσότερο μέλι αν το θέλετε πιο γλυκό. Στύβετε τις ζελατίνες και τις ανακατεύετε κι αυτές μέσα στο αφέψημα μέχρι να διαλυθούν εντελώς
- Ετοιμάζετε τα φρούτα: Τα πλένετε, τα στεγνώνετε, τα κόβετε σε κομμάτια, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και μοιράζετε τα φρούτα σε 8 ποτήρια. Αν δεν έχετε τα συγκεκριμένα, χρησιμοποιείτε άλλα φρούτα της επιλογής μας (εκτός από ακτινίδιο). Προσθέτετε 2-3 μπουμπουκάκια από τσάι του βουνού(για διακόσμηση) σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζετε μέχρι πάνω με το μείγμα του ζελέ. Τα φρούτα θα ανέβουν στην επιφάνεια.
- Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει εντελώς και στην συνέχεια μεταφέρετε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 8 ώρες.