Η γεύση τους είναι αξεπέραστη. Μια τέτοια φλωρεντίνα είναι ο τέλειος συνοδός μιας μπάλας παγωτού, πιστέψτε με. Εγώ τις έφτιαξα σε σχήμα φύλλου γιατί έχω ταψάκι σιλικόνης με αυτό το σχήμα, εσείς φτιάξτε τις στο ταψάκι των μάφινς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε. Μπορείτε επίσης να απλώσετε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος να ψηθεί όλο μαζί το μείγμα. Αφού το ξεφουρνίσετε, περάσει λίγη ώρα κι ενώ το μείγμα θα είναι ακόμα μαλακό, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια με το εργαλείο της πίτσας.
Υλικά για 18-20 κομμάτια περίπου
- 100γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης
- 25γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 70γρ. ζάχαρη
- 30γρ. (1 κουτ. σούπας) μέλι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε την ψίχα του φιστικιού στο μπλέντερ.
- Βάζετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρολάκι να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τριμμένο φιστίκι.
- Μοιράζετε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι σιλικόνης με υποδοχές σε διάφορα σχήματα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι φλωρεντίνες.
- Βγάζετε τα ταψάκια από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν τελείως έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν εντελώς πριν τις ξεφορμάρετε. Μην δοκιμάσετε να το κάνετε αυτό νωρίτερα, γιατί αφενός θα καείτε αφετέρου θα σας διαλυθούν. Μεταφέρετε τις φλωρεντίνες σε μπολ σερβιρίσματος.