Η αξεπέραστη κομψότητα του κλασικού. Μια φέτα από αυτό το αφράτο κι αρωματικό cake πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι καφές – εγώ αγαπάω τον ελληνικό- ένα φρούτο κι ένα ποτήρι δροσερό νερό. Τι ωραίος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σου!
Υλικά
- 250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 5 αβγά
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
- Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
- Λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτετε ένα ένα τα αβγά.
- Όταν ενσωματωθούν τα αβγά προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και τέλος το αλεύρι τμηματικά.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του cake με τρύπα στο κέντρο και αδειάζετε εκεί το μείγμα.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξετε καθόλου στο ενδιάμεσο το φούρνο, μέχρι το cake να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει. Όταν βυθίσετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι πρέπει να βγει στεγνό,, αλλιώς συνεχίστε για λίγο ακόμη το ψήσιμο.
- Ξεφουρνίζετε το cake πορτοκάλι και μετά από λίγο το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αφού κρυώσει πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
1 comment
σε αυτη τη συνταγη αν δεν βαλω γαλα μου γινεται σαν ψωμενιο το κεικ!γιατι::