Αυτά τα μπουρεκάκια συνδυάζουν το μήλο, το καρύδι και τα αρώματα των μπαχαρικών με το ανθότυρο στη γέμισή τους. Μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το ανθότυρο και να το αντικαταστήσετε με λίγο μήλο ακόμη. Έτσι ή αλλιώς αυτά τα μπουρεκάκια είναι υπέροχα. Και μια φιλική συμβουλή, καλύτερα να τα απολαύσετε όσο ακόμα είναι χλιαρά.
Υλικά
- 400γρ. φύλλο κρούστας
- αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
- 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από τζίντζερ
- λίγη κανέλα
- 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο
- 4 κουτ, σούπας καρύδια κοπανισμένα ή φιστίκια Αιγίνης
- 250γρ. ανθότυρο σε κυβάκια
Για τη διακόσμηση και το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη + κανέλα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε κυβάκια. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε τότε τα μήλα και το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, την κανέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μήλα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε μέσα τη μαρμελάδα, τα καρύδια και το ανθότυρο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τα φύλλα στον πάγκο με την μεγάλη τους πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με μια κάθετη χαρακιά στο κέντρο τα χωρίζετε στη μέση σε 2 δέσμες με λωρίδες. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες και με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι. Στο κάτω μέρος τοποθετείτε μια μεγάλη φουσκωτή κουταλιά σούπας γέμιση. Φέρνετε από αριστερά και δεξιά τα φύλλα πάνω από τη γέμιση σε όλο το μήκος των λωρίδων και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας (φύλλα και γέμιση).
- Αραδιάζετε τα ρολά σε ταψί ρηχό στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείφετε ξανά τα μπουρεκάκια με λάδι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα ξεφουρνίζετε και τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα, πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.