Δεν πρόκειται ακριβώς για μια συνταγή αλλά για έναν νόστιμο κι εντυπωσιακό τρόπο να σερβίρετε παγωτό που θα έχετε φτιάξει μόνοι με τα χεράκια σας ή θα έχετε αγοράσει κι έτοιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια σάλτσα σοκολάτας που θα ενώσει όλα τα υλικά σας μαζί σε ένα πιάτο…
Υλικά
- Παγωτό της επιλογής σας
- Μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive
- Λίγο αμύγδαλο ή φουντούκι καβουρντισμένο και τριμμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 125γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 125ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ ή ρούμι ή ουίσκι ή κάποιο λικέρ
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα σοκολάτας βάζετε τα κομματάκια της σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι ή μπρίκι να πάρει βράση πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε να λιώσει. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα το ποτό της επιλογής σας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει και τη χρησιμοποιείτε σε υγρή μορφή. Τη διατηρείτε στο ψυγείο κι όποτε τη χρειαστείτε τη ζεσταίνετε ελαφρά σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Για να σερβίρετε το παγωτό σας: βάζετε μια πολύ μικρή ποσότητα σάλτσας πάνω σε ένα μπισκότο, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο ξηρό καρπό και τοποθετείτε το μπισκότο στο πιάτο. Βάζετε από πάνω μια μπάλα παγωτό, λίγη σάλτσα κι ένα μπισκότο από πάνω. Διακοσμείτε με επιπλέον σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.