Έχει ατόφια τη γεύση της μπανάνας, δεν περιέχει αβγά, δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή για να το φτιάξετε και κρατά ωραία υφή ακόμα και μετά από μερικές μέρες στην κατάψυξη. Είναι ένα παγωτό που αν δοκιμάσετε θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 3 μεγάλες μπανάνες (350γρ.) καθαρισμένες και σε φέτες κομμένες
- 400ml κρέμα γάλακτος
- Χυμό από μισό (ζουμερό) λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 10 καραμέλες γάλακτος (αγελαδίτσα)
- 2 κουτ. σούπας ουίσκι
- ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζετε τις μπανάνες σε ένα τηγάνι, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και τις μαγειρεύετε για λίγο να μαλακώσουν. Τις τραβάτε από τη φωτιά.
- Παράλληλα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τις καραμέλες μαζί με 50ml από την κρέμα γάλακτος και τις βάζετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος θα γίνουν μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας. Ανακατεύετε μέσα το ουίσκι και τραβάτε τη σάλτσα από τη φωτιά.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις μπανάνες. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι και ανακατεύετε μέσα τις λιωμένες μπανάνες. Τέλος ανακατεύτε μέσα τη σάλτσα της καραμέλας και αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα πριν ανακατέψετε μέσα και τις σταγόνες της σοκολάτας.
- Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρετε. Εγώ το σερβίρισα μαζί με μπισκότα ολικής άλεσης.