Η πεμπτουσία του λευκού και της απλότητας. Με τέσσερα μόλις υλικά ( γάλα, κορν φλάουρ, ζάχαρη και ροδόνερο) σε 10 μόνο λεπτά έχετε το τέλειο επιδόρπιο που θα δροσίσει και θα αρωματίσει ευχάριστα τον ουρανίσκο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Λατρεμένο μαλεμπί!
Υλικά για 5-6 άτομα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 100γρ. κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι νερό
- 100γρ. ζάχαρη
- 3 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1 δάκρυ μαστίχας κοπανισμένο με λίγη από τη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- Λίγο επιπλέον ροδόνερο
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνετε το μαλεμπί σε ταψάκι ή το μοιράζετε σε μπολ. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε στο ψυγείο.
- Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια, ραντίζοντας με λίγο ροδόνερο και πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε το μαλεμπί σε φόρμα και να περιμένετε να πήξει πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Την τελευταία στιγμή θα το περιχύσετε με λίγο ροδόνερο και θα το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.