Το χαρούπι και κατ’ επέκταση το χαρουπάλευρο έχει μια γεύση λίγο μελένια, λίγο σοκολατένια που κάνει απίστευτα νόστιμα αυτά τα cookies. Είναι επίσης πρώτης τάξεως συνοδευτικό του καφέ και διεκδικούν μια από τις πρώτες θέσεις στο τραπέζι του πρωινού. Αγοράστε χαρουπάλευρο και δοκιμάστε τα στην πρώτη ευκαιρία.
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 4-5 κουτ. σούπας σουσάμι
- ½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
- Λίγο αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το χαρουπάλευρο. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος ανακατεύετε τις σταφίδες και το σουσάμι.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
- Ρίχνετε από λίγο φιλέ αμυγδάλου πάνω από τη ζύμη και ψήνετε τα κούκις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί θα σας διαλυθούν.