Σχεδόν κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το μικρό σοκολατένιο κέρασμα. Για μένα και για τις φίλες μου που τους έχω μάθει το κόλπο είναι η εύκολη, σίγουρη και οικονομική λύση για το κέρασμα της γιορτής την επόμενη μέρα στο γραφείο που τα στόματα είναι πολλά και τα γούστα γέρνουν προς τη σοκολάτα. Έχουν ένα πρόβλημα όμως αυτά τα τρουφάκια. Κανένας δεν αρκείται στο ένα. Μην ανησυχείτε η διπλή δόση βγάζει κάμποσα…
Υλικά για 30-35 τεμ. περίπου
- 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 240γρ. κρέμα γάλακτος
- 130γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
- 2 – 3 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ρούμι κλπ.
- Για την επικάλυψη:
- Τρούφα σοκολάτας
- Κακάο σκόνη
- Ινδική καρύδα
- Καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια
Εκτέλεση
- Αποβραδίς βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
- Βάζετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα κάνετε σκόνη και μετά τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
- Την άλλη μέρα βάζετε την ή τις επικαλύψεις που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικά μπολ. Ένα για τα κακάο, άλλο για την καρύδα, άλλο για την τρούφα κι άλλο για τον ξηρούς καρπούς.
- Παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε σε όποια επικάλυψη επιθυμείτε. Βάζετε τα τρουφάκια σε χρωματιστά τρουφόχαρτα και τα τοποθετείτε σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε.
1 comment
Τα πιο τέλεια τρουφάκια του κόσμου!!!!