Τόσο εύκολη, τόσο γευστική και δροσερή, τόσο ευπαρουσίαστη μέσα στα ποτηράκια της που θα γίνει το επιδόρπιο που θα φτιάχνετε χωρίς δεύτερη σκέψη, με κλειστά τα μάτια και σε χρόνο dt, ξανά και ξανά.
Υλικά
Για τη μους
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 125ml χυμό πορτοκαλιού + ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
Για τη διακόσμηση
- 4-5 κουτ. γλυκού μαρμελάδα εσπεριδοειδών ή πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.
- Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό των πορτοκαλιών σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
- Τέλος προσθέτετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί, μοιράζετε το μείγμα σε 6 ποτήρια και αφήνετε τις μους στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, μοιράζετε από λίγη μαρμελάδα πάνω από κάθε μους και είναι έτοιμες.
Tip: Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα την αραιώνετε πρώτα με 1-2 κουταλάκια λικέρ της επιλογής σας.