Πανεύκολη και πεντανόστιμη! Τόσο γρήγορα που θα φτιάξετε αυτή τη μους στο μίξερ σας, σχεδόν δεν θα καταλάβετε πότε κιόλας την ετοιμάσατε. Αν βάλετε και το ζαχαρούχο γάλα από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο να είναι κι αυτό κρύο όπως η κρέμα γάλακτος θα ελαττώσετε κι άλλο το χρόνο προετοιμασίας της. Φτιάξτε τη σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε…
Υλικά για 6 άτομα
Για τη μους
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη διακόσμηση
- 4-5 κουτ. γλυκού lemon curd έτοιμη ή βλέπε συνταγή παρακάτω.
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος για ένα 10λεπτο περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα.
- Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό των λεμονιών σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
- Μοιράζετε τη μους σε 6 ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε από πάνω από 1 κουταλάκι lemon curd και είναι έτοιμες.
Tip:
Εκτός από lemon curd μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού λεμόνι.
2 comments
Γεια σας! Θα ηθελα να ρωτησω ποσα ml ζαχαρουχου γαλακτος θα χρειαστουμε.
Συγνώμη για την καθυστέρηση, όλο το γάλα της κονσέρβας θα χρησιμοποιήσετε.