Αρώματα μπαχαρικών και πορτοκαλιού μπλέκονται γλυκά με σταφίδες και καρύδια. Με αυτή τη δόση θα φτιάξετε 14 ατομικά κεκάκια ή ένα κέικ σε ταψάκι με διάμετρο 24εκ. περίπου. Νόστιμο και νηστίσιμο!
Υλικά για 14 κομμάτια:
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½ κούπα νερό
- 200γρ. ζάχαρη καστανή
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
- 4 κουτ. σούπας μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 4 κουτ. σούπας σουλτανίνα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους175οC. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες και τα καρύδια με 2 κουταλιές από το μείγμα με το αλεύρι.
- Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή ανακατεύετε με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το αλεύρι κι ανακατεύετε καλά με σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτετε και το μείγμα με τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνετε στους 175οC για 25-30 λεπτά περίπου.