Μια παγωμένη αίσθηση δροσιάς από το βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν πραγματικά. Τη διαφορά την κάνει η λεμονάτη νότα της λουίζας στη γεύση του καρπουζιού.
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι ψίχα (καθαρισμένο από τη φλούδα και τα κουκούτσια)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κουτ. σούπας λουίζα αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια + λίγο επιπλέον πολύ ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσετε το καρπούζι, πολτοποιείτε την καθαρή ψίχα στο μουλτι σε 2 δόσεις.
- Βράζετε τη λουίζα με το νερό για 2 λεπτά, μετά πετάτε τη λουίζα και προσθέτετε στο αφέψημα τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
- Ανακατεύετε το σιρόπι λουίζας με τον πολτό του καρπουζιού. Αν έχετε φρέσκια λουίζα, προσθέτετε στον πολτό 1 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα φυλλαράκια.
- Μοιράζετε το μείγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και αφού κρυώσει εντελώς τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς ώστε να μπορέσετε να τις σερβίρετε σαν γρανίτα ξυλάκι.