Ωραίο παντεσπάνι και πανεύκολη μους που συνδυάζονται σε στρώσεις τη μια πάνω στην άλλη και γίνονται μια υπέροχη τούρτα. Θα τη φτιάξετε πολύ εύκολα, μόνο φροντίστε να ετοιμάσετε και το παντεσπάνι και τη μους από την προηγούμενη. Θα στήσετε πανεύκολα την τούρτα σας την επόμενη.Υλικά για 1 τούρτα διαμ. 24εκ.
Για το παντεσπάνι
- 6 αβγά
- 190γρ. ζάχαρη
- 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90γρ. κορν φλάουρ
- 50γρ. πούδρα φουντουκιού
- 30γρ. κακάο σκόνη κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
- 125ml γάλα
- 1 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 3 σπόροι καρδάμωμο σπασμένοι
- 250γρ. κουρβερτούρα σε κομματάκια
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. φουντούκια τριμμένα
Για το σιρόπι
- ½ ποτήρι νερό
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 σπυρί καρδάμωμο
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα της γέμισης: Βάζετε το γάλα με τα καρδάμωμα στη φωτιά να πάρουν βράση και τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα περνώντας το γάλα από σουρωτήρι για να συγκρατήσει τα καρδάμωμα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα, ενσωματώνετε το ρούμι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Όταν το μείγμα της σοκολάτας γίνει χλιαρό ανακατεύετε μέσα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ενδιάμεσα ανακατεύετε μέσα και το τριμμένο φουντούκι.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ολόλευκο. Σταματάτε το μίξερ.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το κακάο και την πούδρα αμυγδάλου. Τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα των αβγών ρίχνοντάς τα σταδιακά κι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούνν.
- Αδειάζετε το μείγμα σε δύο ταψάκια διαμ. 24εκ. στρωμένα με λαδόκολλα (που προηγουμένως έχετε αλείψει με σπορέλαιο) και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε, το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα κι αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο και ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.
- Τοποθετείτε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα μέσα σε τσέρκι αντίστοιχης διαμέτρου, το σιροπιάζετε ελαφρά και απλώνετε πάνω του τη μισή μους σοκολάτας. Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζετε και τελειώνετε με την υπόλοιπη μους (αφού κρατήσετε 2-3 κουταλιές στην άκρη).
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι καλύπτετε με τη μους που κρατήσατε τα πλαϊνά της τούρτας, πασπαλίζετε με ξύσμα σοκοκάτας, καθαρίζετε την πιατέλα και σερβίρετε την τούρτα αμέσως.