Το γλυκό του μισάωρου, όταν η επιθυμία για σοκολάτα ανεβαίνει. Άμα πιάσει κόκκινο δεν φτάνει, αλλά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ενισχυμένη δόση από σάλτσα σοκολάτας. Για να τη φτιάξετε στα γρήγορα, θα ψιλοκόψετε 125γρ. κουβερτούρα και θα τη ρίξετε σε ένα μπολ. Θα βάλετε σε μπρικάκι να κάψει 100γρ. γάλα πλήρες και θα περιχύσετε την κουβερτούρα στο μπολ. Μετά από 1 λεπτό θα ανακατέψετε να λιώσει η σοκολάτα και θα ανακατέψετε και 1 κουταλιά ποτό της επιλογής σας (ρούμι, κονιάκ, λικέρ πορτοκάλι ή καφέ κλπ). Θα σερβίρετε με λίγο παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και τη σάλτσα που μόλις σας περιέγραψα…
Υλικά για ένα ταψάκι 19Χ28εκ.
- 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 χουφτίτσα ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την κουβερτούρα με το λάδι σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και μετά συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε μέσα με τη βοήθεια σπάτουλας το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν.
- Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι και αδειάζετε μέσα το μείγμα σας. Πασπαλίζετε από πάνω την ψίχα του φιστικιού και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό…